perjantai 7. syyskuuta 2012

Miksi?

"Miksi?" on kysymys jota monet miettivät eri vinkkeleistä. Miksi näin miksi noin. Miksi rahat ei riitä? elämä potkii päähän? maailmassa on niin paljon vääryyttä? ja paljon muita miksi kysymyksiä on olemessa, niitä on olemassa lukematon määrä. Niin monta kuin on ihmisiä maailmassa, jopa enemän koska yleensä miksi-kysymys ei ole yksinäinen kysymys ja sen muotoisia kysymyksiä on lukematon määrä ihmistä kohden.

Minun miksi kysymykseni ovat tällä hetkellä Miksi kaikki hyvä loppuu? ainakin aikanaan. Miksi tärkeimmätkään ystävät ei ole välttämättä pysyviä? Miksi elämä on juuri tätä mitä se on tällä hetkellä? Kaikkein eniten mietin juuri sitä Miksi tärkeimmätkään ystävät ei ole pysyviä? Olen "menettänyt" monta tärkeää ja rakasta ystävää. Kunpa kaikki palaisi ennalleen itsestään, yrittämättä, pakattomatta, tekemättä. Miksi pitää luopua? Miksi? Kukaan ei osaa vastata näihin kysymyksiin, mutta ei ole myöskään olemassa oikeaa tai väärää vastausta. Ehkä ne kysymykset pitäisikin muotoilla toteamukseksi: Kaikki hyvä loppuu. Rahat ei riitä. Elämä vain potkii päähän. Maailmassa on paljon vääryyttä. Tärkeimmätkin ystävät voivat joutua hukuksiin. Unohdetaan kysymys lause muota ja pohdinta ja todetaan vain edeltävät asiat. Muuttuuko elämä silloin helpommaksi? Äääärgh! taas kysymys. Tehdään sille uusi muoto: Elämä saattaa silloin muuttua helpommaksi.

Tärkeimmätkin ihmiset voivat joutua hukuksiin, mutta se ei tarkoita etteivätkö ne olisi pysyviä. Koska pysyvyys on sitä että ne ovat ajatuksissani ja vielä joskus heitä tapaan ja ansaitsen heidät takaisin, jos ansaitsen. Kaikki saattaa palata ennalleeen itsestään, pakottamatta. Aivan itsestään.



Olet joutunut hukkaan 
juossut karkuun
minun piireistä
mutta et ole kadonnut minun elämästä
olet ajatuksissa
aina vieressä,
varjona
kuulen äänesi suloisina harhoina
Tapailen sinua unissani
kauniissa haaveissani
Olet pysyvä.
Rakas ystävä.





-Katariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti